TUTUSTU MEIHIN

Katja Sassi-Pyykkö

VitaMiinat on ollut työnantajani nyt 22-vuoden ajan. Kun osuuskunta vuonna 2001 perustettiin, oli Pirkanmaalla useita nuoria kollegoita, mutta ei vakituisia työsuhteita. Tarvetta ravitsemusterapiapalveluille kuitenkin oli. Joukkovoimalla ja kollegoiden rohkaisemana päädyin perustamaan yritystä, jonka tavoitteena oli tuottaa tarvittavat palvelut kunnille, kuntoutuskeskuksille, muille terveydenhuollon toimijoille ja järjestöille – joustavasti ja tarpeen mukaan. Kuntien ostopalvelut muodostivat pitkään yrityksen kivijalan. Yritys pystyi työllistämään päätoimisesti kolme ravitsemusterapeuttia. Itse olen toiminut osuuskunnan johtotehtävässä suurimman osan aikaa. Tasa-arvoinen ja kevyt organisaatiomme on antanut vapautta toimia joustavasti ja itsenäisesti. Yhteinen verkostomme on ollut tärkeä voimavara ammatillisesti ja yhdessä olemme luoneet kaikille mieleisen työpaikan.

Työurani on nyt lähes saman mittainen kuin yrityksemme ikä. Vaihtelevat työtehtävät ovat pitäneet innostustani yllä ja olen kiitollinen kaikista vuosiin mahtuneista kokemuksista. Tällä hetkellä työskentelen kuntoutuksen parissa ja koen saavani käyttää omia vahvuuksiani ja laajaa kokemustani monipuolisesti. Osuuskunnan kautta teen työterveyshuollon asiakastyötä Terveystalossa ja Pirtessä Tampereen seudulla. Nautin työstäni ja olen mielelläni palveluksessasi!


Katja Karppinen

Olen ollut vitamiina vuodesta 2014 sekä toiminut osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2022 alkaen. Työuran aikana kokemusta on kertynyt monipuolisesti eri sektoreilta. Tällä hetkellä vastaanotolleni pääsee Tampereella Terveystalossa sekä Kangasalla Pihlajalinnassa. Ravitsemusohjauksessa keskityn asiakkaan kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen kannustaen ja yhdessä keskustellen, maalaisjärkeä unohtamatta. Ohjaustyössä etenkin elämäntapamuutokseen, painonhallintaan ja työssä jaksamiseen liittyvät teemat ovat sydäntäni lähellä.

Ravitsemusviestintä, kehittämistyö, luennointi ja projektityöskentely ovat erityisesti mielenkiintoni kohteena. Lisämausteensa ohjaustyön oheen onkin tuonut osallistuminen eri projekteihin ja teemapäiviin sekä monenlaiset ravitsemusluennot ja ryhmäohjaukset eri tahoille. Tämän tyyppisiä töitä teen mielelläni myös jatkossa, joiden innoittamana suoritan töiden ohella tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa (palvelumuotoilu).

Petra Salminen

Olen VitaMiinojen kuopusjäsen. Osuuskunnan jäsenenä olen ollut vuodesta 2019. Tarjoan osuuskunnan kautta ravitsemusterapiapalveluja Tampereella Terveystalossa, Pirtessä ja Pihlajalinnassa. Suurin osa työajasta menee työterveysasiakkaiden parissa. Toimin myös VitaMiinojen hallinnonhoitajana eli vastuullani on VitaMiinojen talous- ja toimistotyöt. Yksilövastaanottojen ohella ryhmäohjaukset, ravitsemusluennot sekä erilaiset projekti- ja kehittämistyöt ovat tervetulleita. VitaMiinojen tarjoama työn vaihtelevuus ja monipuolisuus pitääkin työnteon motivaatiota ja mielenkiintoa mukavasti yllä.

Omia erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat ravitsemuspsykologia ja erityisesti syömistä ohjaavat tekijät, urheiluravitsemus, allergiat ja pikkulasten ravitsemus. Olen kouluttautunut myös ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi, joka näkyy voimaannuttavana ja asiakkaan kanssa yhdessä ratkaisuja etsivänä työtapana. Ratkaisukeskeinen terapia antaa hyvät työkalut muun muassa tunnesyömisen pulmiin ja elämäntapamuutoshaasteisiin, joita näkyy monesti vastaanotollani. Nautin ihmisten kohtaamisesta ja kokonaisvaltaisesta terveyden edistämisestä.

© 2023 Ravitsemusterapeuttien osuuskunta VitaMiinat, Vannepuunkatu 6 A1 33870 Tampere
Y-tunnus 1710047-0 
Luo kotisivut ilmaiseksi!