Blogi

Ruoka- ja kehopuhe vaikuttaa siihen, millaisena ihmiset kokevat oman kehonsa ja ruokailunsa. Monimuotoiset kehot ja erilaiset ruokavalinnat ansaitsevat arvostusta – on hyvä pysähtyä miettimään, millaisia asenteita ja viestejä välitämme arkisessa keskustelussa. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä ja tehdä omia valintoja. Salliva, turvallinen...

VitaMiinat julkaisee syksyn aikana materiaalia, joka auttaa ottamaan ruokasuhteen puheeksi asiakastyössä. Etsimme nyt innokkaita koekäyttäjiä materiaalin edelleen kehittämistä varten. Haluamme mukaan ammattilaisia, jotka työskentelevät asiakkaiden ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa ja ovat valmiita kokeilemaan jotain aivan uutta työn tueksi.

Loman jälkeen koittaa paluu arkeen. Moni meistä toimii arjessa automaattisesti. Herätys, aamukahvi, työ, lounas, kauppa, iltapala, nukkumaan… tuttu kaava toistuu päivästä toiseen. Moni asia on tiedostamattomalla tasolla ja muovautunut osaksi arkea. Tämä arjen autopilotti voi joko viedä meitä kohti uupumusta – tai tukea hyvinvointia.

Hyvä ravitsemus on osiensa summa. Kaikki ruoka-aineryhmät tuovat kokonaisuuteen omat tärkeät ravintoaineensa, joten jonkun ryhmän puuttuessa on tärkeä miettiä miten sen korvaa muilla ruoka-aineryhmillä tai ravintolisällä. Jokaisen ruoka-aineryhmän sisällä on monia arvokkaita ruokia, joita syömme vaihdellen esimerkiksi eri vuodenaikoina. Jos jokin...

Kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttösuositus uusissa ravitsemussuostuksissa on 800 g/pv. Tämä määrä voi alkuun tuntua haastavalle saavuttaa, mutta pienetkin lisäykset päivään voivat yllättävästi kerryttää näiden käyttömääriä. Kourallinen jokaisen aterian yhteydessä jotain värikästä, on jo hyvä tavoite.