Blogi
Viime viikolla alkanut aistien merkityksen tarkastelu ruokailutilanteissa saa nyt jatkoa.
Syöminen on kokonaisvaltainen tapahtuma ja siihen osallistuvat kaikki aistimme. Oletko pysähtynyt miettimään, millainen merkitys aisteilla on syömiseen? Miten ne vaikuttavat ruokahaluun?
Kaikki tai ei mitään -mentaliteetti
Muistathan suolistomikrobit jo kaupassa?
Suoliston monipuolinen mikrobisto on valtavan tärkeä hyvinvoinnillemme ja terveydellemme. Tämän merkitys korostuu sitä mukaa, kun tietoa aiheesta karttuu lisää. Kuinka me sitten voisimme pitää huolta tästä tärkeästä osasta kehoamme, jotta voisimme arjessa pyrkiä turvaamaan tämän yhdyskunnan hyvinvoinnin?
Ruoka- ja kehopuhe
Ruoka- ja kehopuhe vaikuttaa siihen, millaisena ihmiset kokevat oman kehonsa ja ruokailunsa. Monimuotoiset kehot ja erilaiset ruokavalinnat ansaitsevat arvostusta – on hyvä pysähtyä miettimään, millaisia asenteita ja viestejä välitämme arkisessa keskustelussa. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä ja tehdä omia valintoja. Salliva, turvallinen...
Tule mukaan koekäyttäjäksi!
VitaMiinat julkaisee syksyn aikana materiaalia, joka auttaa ottamaan ruokasuhteen puheeksi asiakastyössä. Etsimme nyt innokkaita koekäyttäjiä materiaalin edelleen kehittämistä varten. Haluamme mukaan ammattilaisia, jotka työskentelevät asiakkaiden ruoka- ja ravitsemusasioiden parissa ja ovat valmiita kokeilemaan jotain aivan uutta työn tueksi.
Arjen autopilotti - uhka vai mahdollisuus?
Loman jälkeen koittaa paluu arkeen. Moni meistä toimii arjessa automaattisesti. Herätys, aamukahvi, työ, lounas, kauppa, iltapala, nukkumaan… tuttu kaava toistuu päivästä toiseen. Moni asia on tiedostamattomalla tasolla ja muovautunut osaksi arkea. Tämä arjen autopilotti voi joko viedä meitä kohti uupumusta – tai tukea hyvinvointia.
Superruokia, onko niitä?
Hyvä ravitsemus on osiensa summa. Kaikki ruoka-aineryhmät tuovat kokonaisuuteen omat tärkeät ravintoaineensa, joten jonkun ryhmän puuttuessa on tärkeä miettiä miten sen korvaa muilla ruoka-aineryhmillä tai ravintolisällä. Jokaisen ruoka-aineryhmän sisällä on monia arvokkaita ruokia, joita syömme vaihdellen esimerkiksi eri vuodenaikoina. Jos jokin...
Kasvisten lisääminen huomaamattomasti
Kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttösuositus uusissa ravitsemussuostuksissa on 800 g/pv. Tämä määrä voi alkuun tuntua haastavalle saavuttaa, mutta pienetkin lisäykset päivään voivat yllättävästi kerryttää näiden käyttömääriä. Kourallinen jokaisen aterian yhteydessä jotain värikästä, on jo hyvä tavoite.